Συχνες Ερωτησεις (FAQs)

 • Ποιος μπορεί να δημιουργήσει προσωπικό προφίλ/λογαριασμό στο Modoolo;

  Εκπαιδευτικοί οργανισμοί, καθηγητές και φοιτητές είναι οι τρεις βασικές ειδικότητες αυτών που μπορούν να δημιουργήσουν προφίλ/λογαριασμό στο Modoolo. Ωστόσο, υπάρχει και μια τέταρτη ειδικότητα με την ένδειξη "Άλλο". Αυτή την ειδικότητα επιτρέπεται να την επιλέξει όποιος δεν είναι μαθητής αλλά έχει άμεση σχέση με την εκπαίδευση και δεν ανήκει σε καμία από τις τρεις αρχικές ειδικότητες, π.χ. απόφοιτος κάποιας σχολής δίχως να έχει την ιδιότητα-επάρκεια καθηγητή. Όλοι όσοι δημιουργούν προσωπικό προφίλ/λογαριασμό στο Modoolo θα ονομάζονται στα επόμενα "χρήστες (users)" ενώ όλοι οι υπόλοιποι που το χρησιμοποιούν "επισκέπτες (guests)".

 • Για να ανεβάσω υλικό στο Modoolo πρέπει πρώτα να έχω φτιάξει προσωπικό προφίλ/λογαριασμό;

  Για να μπορείς να ανεβάσεις υλικό στο Modoolo πρέπει πρώτα να έχεις φτιάξει προσωπικό προφίλ/λογαριασμό. Ευθύς αμέσως, με την δημιουργία του προφίλ, σου παρέχεται η δυνατότητα ανεβάσματος υλικού.

 • Τι υλικό επιτρέπεται να ανεβάσω;

  Το υλικό που επιτρέπεται να ανεβάσεις (ως χρήστης) πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο εκπαιδευτκού περιεχομένου.

 • Υπάρχει επιλογή να κατεβάσω-αποθηκεύσω (download) το αρχείο που με ενδιαφέρει και από που;

  Η δυνατότητα του να μπορείς να κατεβάσεις-αποθηκεύσεις το αρχείο που σε ενδιαφέρει προς το παρόν δεν προσφέρεται. Μελλοντικά θα υπάρξει αυτή η δυνατότητα εφόσον αυτό έχει επιτραπεί από τον κάτοχο του αρχείου κατα την διαδικασία δημοσιοποίησής του.

 • Πρέπει να έχω προσωπικό προφίλ/λογαριασμό στο Modoolo για να έχω την δυνατότητα να δω όλο το εκπαιδευτικό υλικό που παρέχεται στο Modoolo;

  Όλο το υλικό που υπάρχει είναι διαθέσιμο εντελώς δωρεάν για όλους, ανεξαρτήτως εαν διαθέτεις ή όχι προσωπικό λογαριασμό στο Modoolo.

 • Στο προφίλ μου είναι υποχρεωτικό να συμπληρώσω όλα τα πεδία που εμφανίζονται;

  Στο προφίλ σου υποχρεωτικό είναι μόνο το πεδίο "Όνομα" και σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις το πεδίο "Κύρια Ειδικότητα". Όλα τα υπόλοιπα πεδία είναι προαιρετικά και δεν θα εμφανίζονται κενοί οι τίτλοι τους προς τρίτους. Παρόλα αυτά προτείνεται να συμπληρωθούν όλα τα πεδιά για να έχεις ένα πιο ολοκληρωμένο και πλήρες προφίλ.

 • Στο προφίλ μου είναι υποχρεωτικό να ανεβάσω (upload) υλικό;

  Αν θέλεις, μπορείς να φτιάξεις το προφίλ σου και να μην ανεβάσεις κάποιο υλικό. Παρόλα αυτά συνίσταται, προς όφελός σου, να ανεβάσεις υλικό.

 • Ποια είναι η βέλτιστη στρατηγική προώθησης προς τρίτους του προφίλ μου;

  Συνίσταται, προς όφελός σου, να ανεβάζεις υλικό και μάλιστα συχνά, προκειμένου να εμφανίζεσαι συχνά και στις πρώτες θέσεις στις λίστες εμφάνισης εκπαιδευτικού υλικού. Κάθε φορά που ανεβάζεις υλικό θα υπάρχει αυτόματη δημοσίευση της ενέργειας αυτής στους λογαριασμούς facebook και twitter του Modoolo. Το υλικό που ανεβάζεις όσο πιο ποιοτικό είναι, τόσο πιο αρεστό θα είναι από το κοινό και κατά συνέπεια θα έχει και μεγαλύτερη βαθμολογία. Έτσι, θα αυξάνονται οι πιθανότητες οι επισκέπτες να κάνουν "like/follow/tweet" στο προφίλ σου και επιπλέον θα αυξάνονται οι πιθανότητες προβολής σου ακόμα και στην αρχική σελίδα αλλά και σε κάθε άλλη σελίδα στην ενότητα "Δημοφιλή". Η βέλτιστη, λοιπόν, στρατηγική προώθησης του προφίλ σου είναι ο συνδυασμός των προηγουμένων.

 • Επιτρέπεται να ανεβάσω υλικό, τα πνευματικά δικαιώματα του οποίου δεν μου ανήκουν;

  Η μόνη περίπτωση που επιτρέπεται να ανεβάσεις υλικό, τα πνευματικά δικαιώματα του οποίου δεν σου ανήκουν είναι μόνο με την από προηγουμένως άδεια του νόμιμου κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εμφανίζεται γραπτώς και σε εμφανές σημείο το όνομα-επωνυμία του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων κατα την δημοσίευση του αντίστοιχου υλικού. Για περισσότερα, πριν από κάθε ενέργεια, διάβασε τους όρους χρήσης του Modoolo.